top of page
Liikkumalla terveyttä ja terveyttä liikkumiseen.

Miten hevosen tapa liikkua on yhteydessä suorittamiseen ja kestävyyteen?

 

Hevosen suorituskyvyn ylläpito vaatii monen alan osaamista ja yhteistyötä. Hevosella saattaa olla heikompi oikea lonkka, tulehtunut vasen kinner, selkä jumissa ja mahahaava. Nämä kaikki ovat oireita. Oireet pitää hoitaa. Mutta ne palaavat, jos oireiden alkulähdettä ei ole hoidettu.

Jos sinulla on hartiat jumissa päätetyöskentelystä, voit käydä hierojalla, vaihtaa patjan, syödä särkylääkkeitä ja saada niistä, sekä huonosti nukutuista öistä ja kivusta mahahaavan. Ongelma ei poistu, ennen kuin alat tehdä lihastyötä ryhtisi eteen. Lihastyö ei onnistu, ennen kuin kiputilanne on hallinnassa, mutta ongelmanratkaisu ei saa jäädä kipulääkereseptiin! Jos hevonen jatkossakin kulkee lantio kiertyneenä, se tulee hoitojen jälkeenkin tulehduttamaan toisen kintereensä, saamaan selkälihaksensa jumiin ja mahansa kipeäksi.

 

Tietoutta ja keskustelunäkökulmia hevosen suorituskyvyn hallintaan ja parantamiseen tuodaan nyt kasapäin saman katon alle Ratsastuskeskus Ainoon 10-12.3.2017 Horse in Motion -tapahtumaan. Upeita luennoitsijoita, terveyden parantamiseen tähtäävää ratsastusta ja cutting-edge tietoutta maailman huipulta suoraan oman tätikuljettimen ja superhuippuhevosen parhaaksi.

 

Asiantuntijoiden eri näkemysten kautta voidaan muodostaa tiimityönä kokonaiskuva hevosen terveyden hallinnasta.

 

Tule siis osallistumaan keskusteluun ja kantamaan omat tiedonkortesi kekoon. Saatat saada aika kasan uusia ratkaisuja hevosellesi kotiin kuljetettavaksi.

Tervetuloa mukaan!

bottom of page