top of page

Suojat voivat kuumentamalla hevosen jalkoja, vaurioittaa hevosen jänteitä.


Hippson sivuston kiinnostava julkaisu missä kerrotaan hevosen jänteiden kuumenevan suojien ja pintelien alla ja näin mahdollistavan jännevaurioiden syntyä.

Aihetta on tutkittu jo kauan. Hevosen pinnallisella koukistajajänteellä on valtava kyky varastoida energiaa, joka tehostaa hevosen liikkumista. Samalla muodostuu lämpöä, ja jos lämpötila nousee liikaa, nousee vaurioitumisen riski.

Jos hevosen jänteen lämpötila nousee yli 45° vähenee terveiden solujen määrä hyvin nopeasti laboratorio olosuhteissa. Amerikassa tehdyn tutkimuksen mukaan oli ihon lämpötila ilman suojia 33° ja vastaava suojien kanssa noin 40°. Toisessa tutkimuksessa missä käytettiin pinteleitä nousi lämpötila 42°. Suojat jotka mahdollistavat ilmavirran suojan läpi on todettu pitävän lämpötilan joitain asteita viileämpänä.

Viimeisimmät
bottom of page