top of page

Jean Luc Cornille käy säännöllisesti Ruotsissa pitämässä kursseja.


Ruotsin Värmlandin kurssille oli tullut ratsastajia eri puolilta maata.

Jean Luc Cornille voimisteli nuorena ja aloitti risuesteratsastajana 14-vuotiaana. Hän työskenteli Cadre noir:issa 1968-1980 ja hän on kilpaillut useita MM ja EM kilpailuja. Vuonna 1973 hän voitti MM kenttäkilpailun ja joukkue sai myös joukkuekultaa. Jean Luc Cornille on kilpaillut kansainvälisellä tasolla niin koulussa, esteissä ja kenttäkilpailussa. Ja hän valmensi Ranskan kouluratsastusmaajoukkuetta 70-luvulla olympialaisiin.

Vuonna 1984 hän muutti USA:an, missä valmentanut, ratsastanut ja kouluttanut mm. kouluratsastustähti Melanie Smithin hevosta ennen Los Angelesin olympialaisia. Kyseisenä vuonna amerikkalaiset ottivat joukkuekultaa.

Kysyttäessä miksi hevosia tuodaan luoksesi, vastasi Jean Luc;

Useimmiten kyseessä on hevonen joka ontuu ja josta ei eläinlääkäreiden tutkimuksista huolimatta löydy ontumaa selittävää vikaa. Hevoset kompensoivat kipua käyttämällä eri lihaksia ja säästävät kipeää kohtaa. Selitys ongelmiin löytyy usein selkärangasta. Väärä rotaatio voidaan korjata ja hevosen lihakset saadaan vahvistettua tukemaan oikeanlaista liikkumista 3-6 kuukaudessa, riippuen virheasennon vakavuudesta.

Opettamalla ratsastajalle hevosen anatomiaa ja biomekaniikkaa, saadaan treeni sovitettua paremmin ja sillä voi olla suuri merkitys tulokseen.

Jean Luc Cornillen vinkit:

- Harjoittele asioita , jotka vahvistavat symmetriaa ja jotka saatte suoritettua biomekaanisesti oikein.

- Rentouta käsi.

Kuvassa vasemmalla Linda Hultkrantz työskentelee Jean-Luc Cornillen ohjeiden mukaan kohti uutta ennaltaehkäisevaa työskentelytapaa.

Viimeisimmät
bottom of page