top of page

Mia Pasanen ja tunnelmat Horse in Motionin jälkeen


Mia, Fritz ja Jean Luc Cornille © Minna Harmaala

Minulle viikonloppu oli monella tavoin antoisa. Oli mukava nähdä hevosihmisiä ilolla ottamassa vastaan uutta ideaa! Olin jännittänyt kovasti isoa tapahtumaa, mutta hengissä selvittiin! Jean Luc Cornillen luento perjantaina hevosen takajalasta, eri luiden tehtävistä ja eri nivelten liikkumissuunnista oli mielestäni loistava! Valitettavan vähän ehdin ajatuksella luentoja kuunnella, mutta David Marlin teki kyllä vaikutuksen. Hänen luentonsa oli kiinnostava ja läsnäoleva esiintyminen oli ihailtavaa. Ratsastuksellisesti keksin uutta omaan verryttelyyn sekä henkisesti että fyysisesti. On löydettävä hetki jossa keskittyä tuntemaan oma keho ja saatava määrättyä myös jännittyneenä oikeat osat aktiiviseksi. Vihdoinkin onnistuin tässä. Lauantain harjoitus oli meille ratsukkona ennestään tuttu, mutta taas kerran huomasin, että tarkkuus palkitsee! Harjoituksessa taivutan hevosen loivasti vasemmalle nostaakseni oikean laukan ja vastaavasti loivasti oikealle nostaakseni vasemman laukan. Sunnuntaina olin otettu tavasta, jolla Jean Luc Cornille tulkitsi hevoseni luonnetta. Hän teetti minulle ja hevoselle erittäin paljon keskittymistä vaativaa työlästä harjoitusta, josta sitten lopulta onnistuttuamme saimme jatkaa helpompaan suuntaan. Hevoseni Fritz on helposti hidas ja laiska. Minäkään en pakottamatta poistu mukavuusalueeltani. Tästä seuraa se että vaatimustaso itsenäisissä harjoituksissa on matala. Vaikeana aloitettu harjoitus palveli meitä upeasti ja antoi valtavasti uutta intoa harjoitteluun. Harjoituksessa käänsin ensin käynnissä piruettityyppisesti hakien taivutusta vasemman reiteni ympärille. Alkuun yritin liikaa ja hevoseni oli hämillään. Kun keskityin paremmin, pystyi Fritzkin lopulta taipumaan rintarangastaan saman verran kuin kaularangastaan. Jatkoimme sitten ravissa samaa ja saimme rintarangan kannatuksen pysymään pätkittäin. Taas on työkaluja ja intoa käydä kotona odottavien nuorten etumatalien mussukoiden pariin! Ja varoituksen sana myös oppilailleni: taas on kovasti asiaa ja ideoita!

Kuva © Minna Harmaala

Viimeisimmät
bottom of page