top of page

Nan Ekblom: Tämän hevosen kanssa työskentely vaatii jatkuvaa oman tietotaidon aktiivista kehittämist


Olen erittäin tyytyväinen tapahtuman antiin. Hevosen haasteellinen rakenne ja historia on erittäin kiinnostava alusta biomekaniikkaan perehtymiseen. Tämän hevosen kanssa työskentely vaatii jatkuvaa oman tietotaidon aktiivista kehittämistä. Nyt kun tammalla on säkä, eivätkä lavan yläreunat enää kosketa toisiaan, on tulevan vuoden tavoitteena saada lihaksisto ja tasapaino seuraavalle tasolle. Uskon että oikea suunta ja työkalut tähän ovat olemassa, niin ratsastukseen kuin valjakkoajoonkin.

Sain viikonlopun aikana vahvistusta siitä, että pienet hetket jotka tuntuvat paremmilta, ovat hevosen tämänhetkisen liikemekaniikan oikeammasta päästä. Täytyy kehittää omaa ratsastustaan, jotta löytää tavat joilla saisi hevosen ymmärtämään sekä tuomaan etuosansa ylemmäs koordinoimalla ja aktivoimalla selkänsä kohti symmetrisempää toiminnallisuutta. On kiinnostavaa löytää pienenpieniä nyansseja ja tuntemuksia tämä hevosen kanssa, joka osaa liikkua todella isosti, mutta itseään kuluttavalla tavalla. Suoralla uralla, hitaassa tempossa, etuosan keveyden löytäminen siirtymisissä, aktiivisuutta menettämättä on kyllä jännittävän haasteellinen tehtävä. Käymällä tällä epämukavuusalueella, löytyy kiinnostavia kohtia joita voi pyrkiä korjaamaan.

Tässä isossa hevosessa on todella paljon liikkuvia osia ja tiedostan että jännitän hyvin helposti käsivarren alaosaa tehdessäni korjauksia omalla kehollani. Sain sunnuntain tunnin aikana, virheistäni huolimatta, aivan loistavia tuntemuksia oman käden käytöstä ja tavoitteena on nyt kehittää nämä tuntemukset kohti aina vaan tarkempaa ratsastusta. Ja vielä kerran on todettava, että tämä tamma on kyllä aivan mahtava pakkaus.

Kuvat © Minna Harmaala

Viimeisimmät
bottom of page