top of page

Maria Fraser-Baggström: Jean Luc Cornillen näkemys analysointipaneelissa oli erittäin antoisaa.


Horse in Motion tapahtuma oli tiedontäyteinen viikonloppu. Kuulimme monta kiinnostavaa luentoa ja oli hyvin mielenkiinoista kuulla Jean Luc Cornillen syvällistä tietoa hevosen liikemekaniikasta (ja kuinka tätä tietoa voidaan hyödyntää ratsastuksessa). Myös hänen näkemyksensä klinikkahevosista analysointipaneelissa oli erittäin antoisaa.

Sain paljon uusia työkaluja millä työstää eteenpäin molempia hevosia, niin Ecaa kuin Heroakin. Oli mielenkiintoista osallistua Ecan kanssa perjantain arviointipaneeliin. Haastekohdat jotka nousivat esille tästä hevosesta perjantaina, työstettiin ratsastamalla lauantaina. Jean Lucin tekemä pieni korjaus istuntaani mahdollisti tarkemman vaikuttamisen hevoseen. Korjauksen jälkeen olin paremmassa tasapainossa ja pystyin ratsastamaan hienotunteisemmin hevosta vähemmän häiriten. Eca vastasi tähän muutokseen erittäin hyvin. Löysin uusia tarkempia työkaluja ja tapoja vaikuttaa Ecan tapaan jäykistää selkää ja rotatoida takaosaana. Aloittamalla loivalla avotaivutuksella (shoulder for) sain otteen etuosasta, siirtymällä sulkuväistöön (half pass) pääsin vaikuttamaan takaosaan ja siirtymällä takaisin loivaan avotaivutukseen jos menetin hevosen etuosan hallinnan. Tämän liikkeen kautta korjaaminen antoi minulle systemaattisen tavan saada parempi ote Ecan heikkouksista ja korjata sen tapaa liikkua.

Nuoren Heron kanssa oli iso askel osallistua näin suureen tapahtumaan. Kun vuosi sitten aloitin tämän hevosen kuntoutuksen, joudun tekemään sisäänratsastuksen kokonaan uudestaan. En silloin voinut kuvitellakaan että olisimme tässä pisteessä missä olemme nyt. Horse in Motion tapahtuma tuli meille täydellisellä hetkellä ja olin erittäin ylpeä siitä miten hevonen suoriutui luottavaisesti isosta areenasta, katsomoista ja reistailevista kaiuttimista (jotka päättivät reistailla ja pitää erittäin kovaa ulinaa juuri meidän kohdallamme). Mutta Hero oli valtavan luottavainen ja suoriutui kaikista haasteista korkeimmalla arvosanalla. Tämän elastisen ja liikkuvan hevosen kanssa olen ollut epävarma siitä mikä olisi sopivasti ja mikä olisi liikaa liikettä. Olen jatkuvasti pyrkinyt arvioimaan mikä olisi oikea kokoamisaste vastaamaan kehon tämänhetkiseen kykyyn. Kurssin antina sain huomattavasti syvällisempää ymmärrystä siitä millaista fiilistä tulisi hakea tämän hevosen kanssa tässä pisteessä. Harjoitus missä asetetaan hevosta ulos ympyrällä, vastataivutus, kunnes tunnetaan että runko nousee lapojen välissä ja tästä jatketaan piruettiin voltilla korjaaman takaosaa, tehtiin ensin käynnissä ja tämän jälkeen ravissa. Harjoitukset antoivat tuntemuksen jota tulisi hakea tämän hevosen selänkäytössä ja liikemekaniikassa. Tätä kautta pääsen vahvistamaan ja kehittämään hevosen kehoa laadukkaasti. Odotan innostuneena mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän hevosen kanssa.

Kuvat © Minna Harmaala

Viimeisimmät
bottom of page