top of page

Horse&Rider in Motion luennoija Elizabeth Uhl D.V.M Ph.d DACVP on eläinlääkäri ja patologi Georg


Elizabeth on pitkään tutkinut hevosen runkoa ja nimenomaan rankaa, sen liikkuvuutta tai lähinnä liikkumattomuutta. Tutkimalla lihasten kiinnittymistä selkänikamiin hän on mm. pystynyt toteamaan ettei selkä veny. Samalla tavoin hän on pystynyt toteamaan etteivät vatsalihakset ole tarpeeksi vahvoja nostamaan selkää. Nämä ovat tyypillisiä uskomuksia joita ratsastajilla on, mutta jotka ovat fyysisesti mahdottomia.

Hän on myös tutkinut nivelrikkoa ja miten luu muuttuu kun siihen kohdistuu liikkaa voimaa (painoa). Elizabeth on ollut mukana kehittämässä liikkuvaa hevosen luurankoa (3D), jolla voidaan tutkia miten hevosen eri asennot (kaulassa/selässä) voivat aiheuttaa vaurioita kudoksiin.

Yhteistyö Jean-Luc Cornillen kanssa on jatkunut useamman vuoden. Hänen kiinnostuksensa kohteena on tuoda esiin tärkeät faktat hevosen kehosta, jotta ratsastus voi tapahtua tavalla joka vastaa hevosen liikemekaanista todellisuutta.

Myös ratsastajan liikkeen ja painon vaikutus rankaan on ollut tutkimuksen kohteena.

Odotamme mielenkiinnolla Elizabethin luentoja Horse&Rider in Motion tapahtumassa.

Viimeisimmät
bottom of page