top of page

Maria Fraser-Baggström


Valmennan ja ratsutan hevosia työkseni. Kilpailen tällä hetkellä vaativia koululuokkia ja juniorina kilpailin esteillä 120cm luokkia. Olen suorittanut Bachelor of Arts in Equine studies,with honours, Coventryn yliopistossa, Englannissa. Lisäksi olen käynyt Centered Riding level 1 koulutuksen Ruotsissa. Vuodesta 2004 asti olen valmentautunut eversti C. Carden johdolla.

Kesällä 2014 tutustuin ensimmäisen kerran Science of Motion:iin ja Jean Luc Cornilleen. Tällöin osallistuin kurssille friisisläisruunani kanssa. Hevonen oli minulle erittäin haasteellinen ratsuttaa johtuen vanhasta lihasvauriosta selässä. Rotu ei myöskään ole rakenteeltaan kaikista helpoin saada työskentelemään oikein ratsastajan kanssa. Oli avartava kokemus ratsastaa Cornillen valvovan silmän alla. Tuntui kuin hän katsoisi hevosta liikkeessä olevana, lihaksista, jänteistä ja luurangosta koostuvana objektina. Hänen tieteeseen perustuva osaamisensa hevosen biomekaniikasta ja hevosen selän vaikutuksesta hevosen kykyyn liikkua, antoi minulle täysin uudenlaisen ymmärryksen siitä kuinka, ja miksi määrättyjä korjauksia tulisi tehdä. Sain paljon apua ja uusia työkaluja miten korjata useita ongelmia, joita minulla oli friisiläiseni kanssa. Näitä työkaluja ja oppeja olen pystynyt hyödyntämään kaikkiin hevosiin, joiden kanssa olen tämän jälkeen työskennellyt.

Osallistun tämän vuoden klinikkaan hevosella Eça

Eça on 2009 syntynyt lusitanoruuna (Xarope-Nostradamus do Top). Hevonen on tuotu Suomeen Portugalista viisivuotiaana. Hevonen on tällä Hetkellä helppo A/Vaativa B tasolla. Eça muutti luokseni Barösundiin marraskuussa 2016. Hevosella oli jäykkyyksiä ja vinouksia sekä lyhyt ravi, mitä olen työstänyt kärsivällisesti eteenpäin ja paremmaksi. Viime vuoden kurssilla löysin uusia tarkempia työkaluja ja tapoja vaikuttaa Ecan tapaan jäykistää selkäänsä ja rotatoida takaosaansa. Hyvä harjoite oli aloittaa loivalla avotaivutuksella (shoulder for) jolloin sain otteen etuosasta ja takaosaan pääsin vaikuttamaan siirtymällä sulkuväistöön (half pass) ja siirtymällä takaisin loivaan avotaivutukseen jos menetin hevosen etuosan hallinnan. Tämän liikkeen kautta korjaaminen antoi minulle systemaattisen tavan saada parempi ote Ecan heikkouksista ja korjata sen tapaa liikkua.

Nyt Ecan ravi on kehittynyt ja hän käyttää kehoaan paremmin eikä askel ole yhtä lyhyt ja jäykkä. Laukkakin alkaa kehittyä ja suurentua. Ravissa pystyn jo tekemään helpompia sivuttaisliikkeitä Ecaa kadottamatta, mutta vaativimmissa tehtävissä, laukassa ja erityisesti laukanvaihdoissa on haasteellista saada Eca pysymään täysin avuilla.

Toivon kurssin antavan minulle jälleen kerran näkemyksiä, ideoita ja harkoituksia, sekä uusia, että vanhojen hienosäätöä pystyäkseni kehittämään hevosta eteenpäin.

Viimeisimmät
bottom of page