top of page

Annika Schulmanin ja Achillean tunnelmat: "Nyt odotamme innolla tulevaa kouluratsastusuraamme s


Olen ollut seuraamassa Jean Luc Cornillen klinikoita ja luentoja aiemmin, mutta ratsastin nyt ensimmäistä kertaa hänen valmennuksessa. Odotin että saisin työkaluja ja apua hevoseni haasteisiin, mitkä ovat vinous, kiemurtelu ja tasaisen eteenpäin pyrkimyksen puute. Nämä asiathan tietenkin liittyvät toisiinsa ja ratkaisu niihin on auttaa hevosta löytämään paremman tasapainon itsensä ja ratsastajan kantamiseen. Tähän sainkin apua Jean Lucilta kahden päivän valmennuksen aikana. Ensimmäinen päivä meni pitkälti siihen että minä osasin pyytää haluttua asiaa ja että Achillea ymmärsi mitä siltä pyydettiin. Sen haluttiin menevän hidasta käyntiä ’kapeassa kujassa’ apujeni välissä ja sitten myös siirtyvän siitä suoraan hitaaseen, tasapainoiseen raviin. Varsinkin raviin siirtyminen oli Achillean mielestä vaikea ymmärtää ja vaikea tehdä. Sain kuitenkin muutamia sekunnin pituisia hetkiä tunteen siitä, että se löysi paremman tasapainon ja suoristui istuntani alla.

Toisena päivänä Achillea ymmärsi heti alkuun että ai näin mennään. Jatkettiin tekemällä loivaa avotaivutusta (shoulder in) vasemmassa kierroksessa ja ”suoraa avotaivutusta” (shoulder fore) oikeassa kierroksessa. Jean Luc valitsee tehtävät jokaiselle hevoselle sen perusteella, mitä hän näkee kyseisen hevosen liikkeessä. Achillealle tehtävät sopivat nyt näin, tunsin hyvin ettei varsinaista avotaivutusta kannattanut tehdä oikeassa kierroksessa. Tällä tavalla tehtynä molemmissa kierroksissa sain tunteen että Achillean rintakehä nousi ylös ja tämän myötä koko hevonen suoristui ja selässä tuntui helpolta olla. Jean Luc painotti että hevosen helppo suunta – vaikea suunta saattaa vaihdella kun se kehittyy työskentelyssä ja silloin pitää valita minkä tehtävän tekee mihin suuntaan. Toisen valmennussession lopussa Achillea rentoutui ja pureskeli tyytyväisen oloisena.

Koen että tämä on juuri sitä mitä tarvitsemme nyt kun Achillea palaa aktiivisempaan käyttöön pitkän tauon jälkeen. Saan uuden alun kehittämällä hevosen tasapainoa ja ryhtiä paremmaksi tulevaa koulutyöskentelyä varten, koska kenttäradoille se ei enää palaa jännevamman takia. Hieman harmittaa tietysti, etten saa kokea mitä tämäntyyppinen työskentely tekisi meidän este- ja maastoradoille, mutta nyt odotan innolla Achillean tulevaa kouluratsastusuraa suorempana, kevyempänä ja tyytyväisempänä työskentelyyn.

Viimeisimmät
bottom of page