top of page

Kira lähti rohkeasti hakemaan lisää työkaluja pakkiin tulevalle kisakaudelle


Olin mukana ensimmäistä kertaa ja avoimin mielin josko saisi omaan treeniin jotain uutta näkökulmaa. Hevoseni on kuuma ja helposti juoksee alta ja on silti pohkeen takana. Olen todennut, että pelkkä "ohjat käteen ja jalasta ohjalle" ei toimi. Olen jo aikaisemminkin joutunut tekemään harjoitteita ensin hitaassa tempossa saadakseni hevosen kuulolle ja istunnalle, ja sen jälkeen lisäämään tempoa ilman että hevonen on kadonnut alta. Cornille oikeastaan vain vahvisti tunnettani siitä kuinka saan hevosen paremmin stuntani alle ja kuulolle. Bonuksena tulee se mitä kaikki hakevat eli oikein liikkuva hevonen.

Pidin kovasti klinikasta ja pääsimmekin mukavasti kolmen päivän aikana eteenpäin. Toisena päivän haimme avon ja sulun kautta suoruutta ja huomasin miten hevosellani alkoi olla jo intoa. Hän olisi vain halunnut tehdä nättejä laukannostoja, tai polkea paikallaan, vaikka piti vain tehdä ravisiirtymisiä. Laukannostot olivat todella kevyitä ja tasapainoisia ja itse en voinut muuta kuin taputtaa ja hymyillä, vaikkakin laukka ei ollut se mitä haettiin.

Olen useampaan otteeseen palautellut mieleen mitä oppeja saimme tuona viikonloppuna että hommat toimisivat paljon helpommin ja kevyemmin. Olen kiitollinen että pääsin mukaan ja sain lisää työkaluja pakkiini tulevaa kisakautta ajatellen!

Kira Parjanen

Viimeisimmät
bottom of page