top of page

Maria Fraser-Baggström - Horse & Rider in Motion viikonloppu oli tiivis tiedontäyteinen paketti!


Monet mielenkiintoiset luennot ja Jean Luc Cornillen valmennukset antoivat taas sylintäydeltä uusia ideoita sulateltaviksi.

Osallistuin Ecan kanssa toisena vuotena peräkkäin Jean Luc:in valmennukseen. Viime vuonna Eca oli vielä täysin lukossa kroppansa kanssa, liikkui todella lyhyin askelin epätasaisessa tahdissa, eikä tasapainosta ollut puhettakaan. Kuluneen vuoden aikana olen saanut Ecan paremmaksi ja tämän vuoden kurssi osui täydelliseen saumaan auttamaan meitä kehittymään. Jean Luc pystyi jälleen selittämään miten Eca käytti kehoaan ja kuinka hänen pitäisi liikkua voidakseen parantaa liikkeitään. Tänä vuonna tuntui kuin olisin entistä paremmin ymmärtänyt mitä Jean Luc tarkoittaa ja mitä hän tavoittelee. Tunsin hevosessa suuria eroja sen liikkuessa joko oikein tai väärin.

Viikonlopun aikana ehdimme tehdä monia konkreettisia harjoituksia joiden avulla sain Ecan vielä parempaan tasapainoon ja käyttämään itseään paremmin. Paljon oli lähtöisin työskentelystä hitaassa käynnissä josta siirtymiset raviin tai laukkaan. Tämä hidas käynti antoi minulle aikaa tuntea Ecan kehon liikkeet ja mahdollisuuden tehdä muutoksia hänen tasapainoonsa ja itsensä kantamiseen. Saimme aikaiseksi hyviä tuloksia ravissa ja laukassa. Viimeisenä päivänä työstimme laukkaa suuremmaksi erään harjoituksen avulla missä vaihdeltiin laukkasulusta isoon piruettiin ja takaisin sulkuun. Laukka on ollut meille haastava saada suuremmaksi ja paremmin koko kehon läpi kulkevaksi. Nyt sain otteen laukasta näiden harjoitusten avulla.

Tavoitteena Ecan kanssa on päästä kilpailemaan tulevana kisakautena vaativa B - luokkia ja seuraavana kautena tähtäimessä on Prix st. George. Tämän vuoden kurssilta sain työkaluja päivittäiseen harjoitteluun ja ratkaistakseni ongelmia joita Ecan kehossa muodostuu eri tilanteissa, mitkä ovat aiheuttaneet että edistyminen hetkittäin junnaa paikallaan.

Odotan innolla tämän hevosen kehittämistä ja nähdäkseni minne tulevaisuus meidät vie!

Viimeisimmät
bottom of page