top of page

Daniela Holmlund Horse&Rider in Motion 2018 -tunnelmia


Olin ensimmäistä kertaa klinikalla ratsastajana, vaikkakin Cornillen opit olivat valmentajani myötä entuudestaan tuttuja.

Saimme hyviä neuvoja selän rotaation suoristamiseen ja miten löytää hevoselle sopiva tahti. Teimme harjoitusta jossa hevonen asetetaan ympyrällä ulospäin ja takaosaa hiukan ulos, jolloin ristiselän rotaatio suoristuu ja hevonen kantaa itseään tasapainossa. On kiinnostavaa löytää harjoituksissa kohta, jossa hevosen liikkuminen tuntuu muuttuvan hyödylliseksi ja hevosta vahvistavaksi. Oikea määrä hevosen suoruutta ja tahtia on tärkeä yhdistelmä, eikä aina niin helppo löytää. Cornillen johdolla sain hevosen selkeästi kevyemmäksi ja löysin myös keinoja joilla saan hevosen pysymään rauhallisena.

Viimeisenä päivänä hevonen oli kerännyt energiaa, joka näkyi myös ratsastuksen aikana. Tällöin saimme harjoitella hyvän tahdin löytämistä sekä miten oma energiani selässä vaikuttaa hevoseen.

Cornillen harjoitteista saimme hyviä neuvoja jatkoa varten, ja pääsimme kehittämään hevosta eteenpäin kohti tasapainoisempaan liikkumista. Kotona olen palannut Cornillelta saamiini ohjeisiin aina hevosen kuumentuessa ja saan hevosen takaisin tasapainoon, jolloin rentous ja keveys palautuu. Tavoitteena on rento tasapainoinen hevonen, rento ratsastaja sekä kevyt ohjastuntuma.

Alemmalla videolla olemme Jean Luc Cornillen ohjauksessa maaliskuussa 2018. Löysimme kiinnostavia pieniä palasia, joita olemme työstäneet eteenpäin. Ylempi video on otettu kesäkuussa 2018 kotivalmentajan kanssa.

Viimeisimmät
bottom of page