top of page

Sarah Jane Hobbs luennoi Horse&Rider in Motion 2019 -tapahtumassa aiheesta "Menetelmät hevo


Sarah Jane Hobbs (BEng (Hons), PhD) on Keski-Lancashiren yliopiston (University of Central Lancashire, UCL)Hevosten ja Ihmisen biomekaniikan dosentti. Hän valmistui samasta yliopistosta korkein arvosanoin tekniikan kandidaatiksi v. 2000 ja väitteli tohtoriksi Hevosten Biomekaniikasta v. 2007. Väitöskirjassaan hän kehitti menetelmiä kavion sisäisten rasitusten mittaamiseen ja käytti 3D liikkeentallennustekniikkaa hevosten etujalkojen liikkeiden seuraamiseen. Sarah Jane Hobbs opettaa yliopistolla biomekaniikkaa sekä perus -, että jatko-opiskelijoita. Hän johtaa yliopiston hevosbiomekaniikan tutkimusryhmää ja on siten vastuussa yhteistyöhankkeista kansainvälisellä ja kansallisella tasolla. Hän on ollut mukana useissa kansainvälisissä tutkimuksissa, joissa on selvitetty mm tasapainon ja vakauden oleellisia tekijöitä, etukavioiden epätasaisuuksien aiheuttamia toiminnallisia seurauksia, sekä ollut kehittämässä jatkuvan askellajiseurannan tuottaman tiedon analysointimenetelmiä. Research and consultancy in equine surfaces (Races) Hän on FEI:n “Equine Surfaces of White Paper” -julkaisun johtava kirjoittaja, sekä johtanut protokollien kehittämistä estekilpailuissa ratsastettavien alustojen sertifioimiseksi. Tämän lisäksi Sarah Jane Hobbs johtaa myös UCL:n hevoslajeissa käytettävien alustojen tutkimus- ja konsultointiryhmää (Research and Consultancy in Equine Surfaces, RACES) Hänen intohimonsa ja kiinnostuksena käsittää kinematiikan ja hevosten askellajikinematiikan lisäksi, hevosen ja ratsastajan keskenäiset vuorovaikutukset, vuorovaikutukset kavion, alustan ja hevosen välillä, lihasten aktiivisuden liikkeen aikana, aina kavion rakenteeseen, kasvuun ja mekaniikkaan.

Sarah luennoi vuoden 2019 tapahtumassa:

Lauantai iltapäivä

Equine Locomotion: When the Hoof Meets the Ground

Locomotion results from the generation of ground reaction forces during the stance phase of the stride. The same forces are responsible for the majority of equine lameness. This talk considers the interaction of the hoof with the ground during the impact, loading, push off and breakover phases with special reference to factors involved in the mechanics of injury.

Sunnuntai iltapäivä

Managing the Horse’s Balance

Being well-balanced I important in athletic horses, not only because it reduces the risk of falling, but alo because it facilitates the performance of difficult exercise and movements. One of the goals of training is to improve the horse’s posture and balance. In biomechanical analyses the centre of mass represents the body of the horse. The hooves push against the ground to develop ground reaction forces that cause movements of the centre of mass and cause the horse’s body to rotate around the centre of mass. During training horses are taught to improve their balance by adopting an uphill posture and reducing rotation of the body around the centre of mass. This talk will describe the latest research on how horses control their balance and the three strategies that they should learn to improve self carriage and collection.

Viimeisimmät
bottom of page