top of page

Kolme päivää Susanne von Dietzen valmennuksessa Rider in Motion- tapahtumassa

oli hieno kokemus, jossa saavutettu ’flow-tila’ tuntui vielä päiviä tapahtuman jälkeenkin.


Näiden kolmen päivän aikana asioita loksahteli paikoilleen ratsastuksessani useiden oivalluksien ja ahaa-elämysten sarjana yksi toisensa jälkeen. Ihanaa!

Sain apua kaikkiin etukäteen toivomiini erityisiin ongelmakohtiin, kuten tapaani keventää vasenta jalkaani, joka tekee istunnastani epätasapainoisen, ’maaduttamalla’ jalkani jalustimessa levittämällä varpaita. Aktivoimalla takareiden lihakset pidennettiin jalkaa ja kantapäätä alaspäin. Tätä ajatusta vahvistettiin pitämällä ratsastaessa käsissä ohjien lisäksi liinaa joka asetettiin istunnan ja takareisien alle.

Sain parannettua laukkaistuntaani ja hevoseni laukkaa ajatuksella liikkeestä enemmän ylöspäin. Tätä mielikuvaa ja oivallusta oikeasta istunnasta vahvistettiin vielä laukkaamalla pilates-pallot istuinluiden alla.

Jokaisen puolipidätteen tärkein osa on ohjaskäsien myötäys eteenpäin ja kun kädet myötäävät eteenpäin, ratsastajan jalat pidentyvät ja mahdollistavat istunnalla ratsastamisen ja joustavan ohjastuntuman.

Pitkä selkäranka, rintakehän avaaminen ja paljon, paljon muuta…

Susannella on valmentajana loputon työkalupakki erilaisia harjoituksia ja mielikuvia, joiden avulla hän saa ratsastajan selkeästi ymmärtämään haluamansa asian. Mutta ennen kaikkea hänellä on ainutlaatuinen kyky lukea yksilöllisesti jokaista ratsastajaa ja hevosta ratsukkona sekä lahja ja taito luoda opetustilanteen tunnelmasta positiivinen ja erittäin keskittynyt.

Valmennuksen opit ovat olleet mielessä jokaisessa ratsastuksessa siitä lähtien ja ’Balance in movement’- liinalle on ollut myös käyttöä.

Kiitos Hevosalan Edistämisyhdistykselle mahdollisuudesta osallistua Susannen valmennukseen! Odotan innolla jatkoa!


Päivi Vanhapelto & Bylgja frá Dynum
Comments


Viimeisimmät
bottom of page