top of page

Muistiinpanot klinikalta luen edelleen viikottain


Susannen klinikka oli itselleni ensimmäinen laatuaan ja lähdin hakemaan apua "huonon selän" kanssa ratsastamiseen. Kolmen päivän aikana sain valtavasti apuja perusratsastukseeni, ja Susannen käyttämät mielikuvat auttoivat hahmottamaan mitä todella pitää tehdä ja miten se vaikuttaa itseeni ja hevoseeni. Esimerkiksi istunnan vakauttaminen "pallo takapuolessa, suck it up" - harjoituksen avulla, tätä olen toteuttanut kotona ja laukka sekä itseni että hevoseni osalta on parantunut huomattavasti. Toinen jokapäiväiseen ratsastukseen jäänyt asia oli oman jalan asennon korjaaminen, ja siinäkin mielikuvien kautta asian ymmärtäminen. Jalustimilla tulee ja saa olla painoa ja jalan asennon korjaaminen lähtee lonkasta. Kolmas asia mikä jäi opeista eritoten mieleen oli navan kääntäminen kaarevalla uralla. Jo ajatus siitä että "siirrät napaa pari senttiä haluamaasi suuntaan" riittää siihen että volteista tulee tasapainoisempia ja ratsukkona pysytään paremmassa tasapainossa. 

Muistiinpanot klinikalta luen edelleen viikottain, ja tehtäviä harjoittelen joka ratsastuskerralla. Pidin erityisesti Susannen tavasta opettaa ja keskittyä kulloiseenkin ratsukkoon. 

Klinikan suurin anti oli se, että ensimmäisen kerran kuukausiin ratsastin ilman kipuja ja olen sen tunteen pystynyt säilyttämään myös kotona. 

Kiitos Hevosalan edistämisyhdistys ja Susanne, toivottavasti pääsemme mukaan myös seuraavalla kerralla.


Terveisin,

Laura Kortelainen ja Djiego
Comments


Viimeisimmät
bottom of page