top of page

ISTUNTAPANEELIN RATSASTAJAESITTELYT


 

Paula Lehto

Olen työskennellyt hevosalalla koko ikäni. Olen koulutukseltani ratsastuksenohjaaja, päivitän parhaillaan valmentajakoulutustani lajivalmentajatasolle, hevoshieroja ja toimin myös satulansovittajana.

Kilpaillut olen este, koulu ja kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla.

Hevoseni Sweet Lagos on sydämeltään estehevonen. Sillä on rajaton rohkeus ja valtava kapasiteetti.

Vuonna 2016 en pitänyt siitä, miltä sen selkä näytti aina hyppäämisen jälkeen. Kipureaktiot ja pakoonsyöksyt veivät klinikalle. Niskasta löytyi harvinainen bursitis, joka leikattiin joulukuussa 2016. Leikkauksen jälkeen on ollut ongelmia symmetrisessä työskentelyssä.

Lisäksi itselläni oirehtinut iskias on pitänyt meidät poissa esteiltä ja hyppääminen on toistaiseksi jäänyt kavalettitasolle.

Odotan innolla istuntapaneelista työkaluja symmetrian työstöön niin hevoselleni kuin itselleni.

 

Olivia Vliek

Olen 18-vuotias kouluratsastaja Nummelasta. Olen ratsastanut koko ikäni ja kilpaillut vuodesta 2013 asti. Olen edustanut Suomea ponillani Diendonnella 2014/2015 PM- ja EM-kilpailuissa. Kilpailin viimeiset kaksi kautta kansallisella tasolla junioreissa kahdella hevosellani Hortensialla ja Rosentanzilla, saavuttaen mm. junioreiden SM hopeaa 2016. Valmentajani on ollut Kikko Kalliokoski ponivuosien maajoukkuevalmennuksista asti. Odotan innolla ensi kautta, joka on ensimmäinen vuoteni nuorena ratsastajana.

 

Päivi Vanhapelto

Olen aktiivinen askellajiratsastaja ja valmentaudun säännöllisesti kaikkien kolmen islanninhevoseni kanssa tavoitteenani hevosteni ja oman ratsastukseni jatkuva kehittäminen sekä islanninhevosten askellajikilpailuissa kansallisella tasolla kilpaileminen. Istuntapaneeliin osallistun islanninhevostamma Bylgja frá Dynumin kanssa. Bylgja on 11-vuotias nelikäyntihevonen ja oma kasvattini. Istunnan suhteen haasteenani on erityisesti kehoni vahva toispuoleisuus - oikea puoli dominoi selvästi kaikessa. Mahdollisesti tähän liittyen myös lantioni kiertyy helposti oikealle, joka vie istuntaani vinoon ja vaikuttaa tietysti hevosiini. Tämä lantion / istunnan suoruus on asia, jota joudun ajattelemaan joka askeleella ratsastaessani. Istuntani epätasapainoisuus ja vinous on aiheuttanut eniten haasteita nuorimman, erittäin herkän ruunani ratsastuksessa. Odotan innolla istuntapaneelin oppeja, joista toivon saavani apua ja keinoja työstää istuntaani paremmaksi.

 

Jaana Pulkkinen

Olen lapsesta saakka viettänyt aikaa hevosten kanssa ja saanut olla mukana kaikenlaisessa toiminnassa työajosta varsanopetukseen ja kilparatsastukseen. Päälajikseni on valikoitunut kenttäratsastus, jossa olen kilpaillut korkeimmillaan CNC1*-luokassa. Oman hevosen lisäksi ratsastan säännöllisesti muita poneja ja hevosia, sisäänratsastan myös nuoria hevosia. Palkkatyöltä liikenevä vapaa-aika kuluukin pitkälti hevosten parissa. Olen saanut ratsastettavaksi herkkiä hevosia, joiden kanssa oman istunnan ja apujen käytön kehittäminen on ollut tärkeää. Olen hyvin kiinnostunut siitä, miten ratsastajan istunta vaikuttaa hevosen liikkumiseen ja mielentilaan. Osallistun istuntapaneeliin hevosella Difonius SDH, joka on 10-vuotias KWPN-ruuna (i. Vittorio ei. Kennedy). Yhteistä taivalta olemme kulkeneet lähes kaksi vuotta. Ennen Suomeen tuloa ”Voitto” on ollut rataestehevosena Keski-Euroopassa. Sitä oli työstetty pääasiassa laukassa, joten käynti- ja ravityöskentely eivät olleet sen vahvuuksia. Voitto on herkkä reagoimaan istuntaan ja ympäristöön ja jännittyy monista asioista. Etenkin käynti on helposti jännittynyttä. Ravi on iso ja minulla meni vuosi, että opin istumaan rennosti tämän hevosen harjoitusravissa. Toivon saavani istuntapaneelista työkaluja oman istunnan parantamiseen, jotta pystyisin viemään hevosta eteenpäin pitäen sen mahdollisimman rentona.

 

Viimeisimmät
bottom of page